Kaisa-Maria Pihlava


Olen psykologi ja teologi. Nykyisin teen asiakastyötä ammatinharjoittajana työterveyshuolloissa oman toiminimeni Psykologipalvelu Pihlavan kautta. Suhtaudun intohimoisesti työelämän parantamiseen niin yksilö- kuin työyhteisötasolla. Yksilön työkykyyn vaikuttaa olennaisesti myös hänen elämänsä kokonaisuudessaan, ja vastaanotollani keskitytään tarpeen mukaan myös asiakkaan yksityiselämään. Psykologian opinnoissani olen keskittynyt työ- ja organisaatiopsykologiaan. Olen suorittanut työterveyshuoltoon pätevöittävän koulutuksen ja työskennellyt myös työ- ja organisaatiopsykologian tutkijana.


Aiemmin olen työskennellyt muun muassa terveyskeskuspsykologina ja yliopistotutkijana. Olen psykologin koulutukseni lisäksi myös teologian tohtori. Olen ahkerasti työtä tekevän suvun kasvatti, josta on tullut ahkerasti työtä tekevä aikuinen. Nykyään näen merkityksellisenä työn ja muun elämän tasapainon. Itse rentoudun liikkumalla, laulamalla, lukemalla ja ystäviäni tapaamalla.


Asiakastyössäni hyödynnän muun muassa hyväksymis- ja omistautumisterapian menetelmiä. Erityisen tärkeänä pidän psykologisen joustavuuden kehittämistä ja omien arvojen mukaiseen elämään suuntaamista. Näen ihmisen elämän päämääränä merkityksellisen elämän elämisen.